Kestäviä aarteita – Hääpuvusta kastemekoksi

Hääpuku on yksi elämämme eniten tunteita herättävistä ostoksista. Hääpukuun liittyvät usein kauneimmat ja tunteikkaimmat muistomme. On harmi jos ihanaa pukua käytetään vain yhden päivän ajan. Midinettessä etsitään aktiivisesti uusia ja vanhoja tapoja kierrättää ja tukea kestävää kehitystä.

Teettäessäsi mittatilaus hääpuvun, voit olla varma että hääpäivänä pukusi istuu upeasti ja näyttää täydelliseltä juuri Sinulle. Mittatilauspuvun teettäminen säästää aikaa ja rahaa koska korjausompeluita ei tarvitse erikseen teettää.

Entäpä hääpäivän jälkeen? Mitä käyttötapoja hääpuvulla voisi olla hääpäivän jälkeen? Laadukkaalla hääpuvulla on monia mahdollisuuksia toimia kestävää kehitystä edistävästi.

Yksi viehättävimmistä uusiokäytöistä hääpuvulle on teettää siitä kastemekko. Tämä onnistuu erityisen hyvin jos puvussasi on pitkä laahus. Tällöin osa puvusta voidaan edelleen säilyttää pukuna. Jatkokäyttö voi olla vaikkapa rippipuku tai lakkiaismekko. Toki kastemekkoon voi käyttää myös hääpuvun helman ja tarvittaessa korvata puvun helman uudella. Tämä toimii parhaiten jos puvussa on selkeä vyötärösauma. Esimerkiksi hääpuvun pitsinen yläosa voidaan yhdistää värikkääseen alaosaan. Lopputuloksena on täysin uusi, ja kuitenkin vanha, rakas puku.

Kietaisumallinen kastemekko onnistuu parhaiten mikäli päädytään käyttämään hääpuvun laahusta. Koska laahus ei ole tasapitkä vaan lyhenee sivuista, saa siitä kauniin muodon kietaisumalliseen kastemekkoon. Toki materiaali vaikuttaa malliin myös; onko käytössä silkkiä, pitsiä vai organzaa. Miten pitsikuvio käyttäytyy uudessa muodossa. Taitava ompelija osaa hahmottaa kokonaisuuteen tarvittavat yksityiskohdat. Tähän kastemekkoon suunniteltiin merimieskaulus ja rusetit. Kastemekko kulkee usein perheessä tai suvussa ja näitä yksityiskohtia voi sitten vaihtaa vauvalle henkilökohtaiseksi. Kaulus on puvussa neppareilla, joten sen irroittaminen tai vaikkapa vaihtaminen toiseen väriin, onnistuu helposti.

Yhdestä, elämän tärkeän päivän nähneestä puvusta tulikin kolmen tärkeän päivän puku. Ja ehkä enemmänkin!

Kestäviä, kauniita ratkaisuja elämää varten <3

Rakkaudella,
Paula Nunoo
Midinette

Espoossa, hyvien kulkuyhteyksien päässä, löytyy ihana pieni ompelimomme ja ateljee Midinette.

Midinette palvelee Sinua monipuolisesti hää- ja mittatilauspuku asioissa. On ihanan ylellinen tunne sujahtaa Sinulle suunniteltuun asukokonaisuuteen.  Mittatilauspuku on luottovaate, joka antaa itsevarmuutta ja hyvän fiiliksen kaikissa tilanteissa!

Meiltä saat myös kätevästi tärkeän päivän puvun muutokset ja korjaustyöt ammattitaidolla ja hyvällä palvelulla!

Mistä syntyvät pukujen inspiraatiot ja mitkä ovat työvaiheet ideasta valmiiksi puvuksi?
Miten kaavat ja erilaiset materiaalit taipuvat valmiiksi puvuksi? 
Tässä blogissa kurkistamme ompelimon arkeen ja juhlaan. Ihana että olet mukana matkalla!

Ompelimo Midinette
Paula Nunoo
Kalastajantie 3
02240 Espoo

(040) 510 9686
info.midinette@gmail.com

ninka.fi | poponni.fi